I
N
T
E
L
L
I
D
E
N
T

Dr. Chikány Tamás

Oktatási központ programvezetője, Társ-ügyvezető Intellident Kft.

Biográfia :

Fogorvosi diplomámat 2009-ben szereztem (Semmelweis Egyetem, Budapest - summa cum laude). Végzés után egyből Budapest egyik legszínvonalasabb rendelőjébe kerültem, ahol Dr. Kemper Róbert volt a tutorom. Már hallgatóként bejárhattam a rendelőbe és részt vehettem az akkor még ritkaságnak számító kiscsoportos mentorelőadásokon. Dr. Kemper Róbert rezidenseként azt tapasztaltam, hogy a tudás átadása, az együtt gondolkodás nemcsak hallgatónak, hanem oktatónak is élmény és előny, az oktatás iránti szenvedélyemet mentoromtól kaptam.

Később belekóstolhattam az egyetemi körökbe is, a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikáján Prof. Windisch Pétertől tanulhattam és a klinikai csapattal közösen fejlődhettek a műtétek közbeni magyarázataim, majd a Szegedi Tudományegyetemen Prof. Piffkó József mellett a klinikai orvosok implantációinak lágyszöveti kérdéseiben segítettem önkéntesként, a Parodontológiai Klinikán pedig a graduális előadásokba kóstolhattam bele. a Marosvásárhelyi Fogorvostudományi Kar is közel áll a szívemhez, többször voltam meghívott előadója a TDK konferenciának és minden évben jelentős számú Erasmus programban résztvevő hallgatót fogad rendelőnk.

A Dentalent oktató csapatával Dr. Jurácsik Tímea vezetésével ott lehettem egy nagyszerű kezdeményezés kezdeti lépéseinél. Azóta több magánrendelő is rálépett erre az útra, hogy a tudás és tapasztalatok átadásának egy új formáját hozzák létre. Örömömre szolgált az együtt töltött 5 év, ahol a Dentalent csapatával többféle kurzust is tarthattam.

Az implantológia a szenvedélyem, hallgató korom óta foglalkoztat a lágy-, és keményszövet-rekonstrukciók lehetősége. A parodontológia területén pedig az esztétikai célú lágyrész-plasztikák, ínyrecesszió-fedés lett a kedvenc témám. Az implantáció területén nagyon szoros az együttműködés a partnercégekkel. Sokféle implantátumot használtam már pályám során, mindig igyekeztem tapasztalatot szerezni minél több rendszerrel, megismerkedni többféle koncepcióval. Mára kialakultak azok a preferenciák, amik mentén bátran oda tudok állni partnercégeink termékei mellé, szakmai koncepcióinkat úgy bemutatni, hogy közben érthető legyen mikor milyen implantátumot, bioanyagot tartunk a legjobb választásnak.

2017-től a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társaságának vezetőségi tagjaként igyekszem a hazai implantológia alakulásába aktívan belefolyni. 2019-ben nyílt rendelőnkben pedig folyamatosan képzünk rezidenseket fogpótlástanból, dentoalveoláris sebészetből és orális implantológiából. A MINEC nemzetközi implantológiai szervezet magyarországi csoportjának 2024. évi megalakításától tagja vagyok, a magyar csoport vezetőjeként igyekszem még szélesebb körhöz közelebb hozni azt az oktatási szenvedélyt, amit pályám eleje óta érzek magamban.

Az Intellident Oktatási Központ csapatának nevében szeretettel várom a kedves kollégákat, remélve, hogy ebből a szenvedélyből használható, naprakész, alkalmazható tudást tudnak kurzusainkról hazavinni.

Elérhetőségek :

chikanytamas@yahoo.com

cover