I
N
T
E
L
L
I
D
E
N
T

Dr. Kapai Ádám

Fogpótlástan rezidens

Biográfia :

Diplomámat 2021-ben a Semmelweis Egyetemen szereztem és ezt követően fogpótlástan rezidensképzést dr. Chikány Tamás mentorálása alatt, aki nem csak a fogpótlástanban hanem a fogászat más területén is a mentorom és segíti fejlődésemet.

Az utóbbi időben a legtöbbet az azonnali implantációval és az azonnali implantáció protetikai aspektusaival foglalkoztam és ezen a területen végzek jelenleg klinikai kutatást. 

Ezen kívül leginkább a full-arch implantológiai rehabilitációk érdekelnek, valamint a protetikai lágyrészmenedzsment az esztétikai és posterior régióban. Munkám során rutinszerűen használok intraoralis scannert, mikroszkópot, valamint fényképezőgépet dokumentációs célokra.

Sokat foglalkozom biomimetikus és adhezív fogászattal, amely kapcsán folyamatosan fejlesztem a tudásomat, figyelemmel követem e terület fejlődését és a mai napig szívesen végzek direkt, illetve indirekt restauratív kezeléseket. 

A fotózás szintén az egyik szenvedélyem, szeretem megörökíteni nem csak a kiindulási és végső állapotot, hanem a kezelés egyes stációit is. Szeretem a makrofotózást, mindig találok inspirációt egy-egy kezelési folyamat megörökítésében.

Igyekszem minden munkafolyamatot digitalizálni és így már a kezdetek óta intraoralis scannerrel dolgozom, amellyel véleményem szerint a munkafolyamatok egyszerűbbé, kiszámíthatóbbá, valamint kényelmesebbé tehetők mind a páciensek, mind a fogorvosok számára.

cover